Uusi-Seelanti :: Matkaopas Uuteen-Seelantiin

uusi-seelanti header

Lennot ja majoitus

Lennot Uuteen-Seelantiin

Valitettavasti Uuteen-Seelantiin, kuten niin moniin matkakohteisiin, ei Suomesta ole tarjolla suoria lentoja. Sinne on kuitenkin mahdollista päästä yhdellä välilaskulla ainakin Lontoon, Hong Kongin, Tokion tai Shanghain kautta (mm. Air China, Air New Zealand, Cathay Pacific, British Airways). Toisaalta, vaikka tekisi toisenkin välilaskun, ei kokonaislentoajassa lopulta ole suurtakaan eroa, hinnassa taas voi ollakin. Uuteen-Seelantiin lentäviä yhtiöitä, joilta voi löytää edullisia lentoja, ovat ainakin Cathay Pacific, Air New Zealand, KLM ja Qantas Airways. Lisävinkkejä lentojen löytämiseen antaa Rantapallo.fi-palvelu.

Halvat lennot Uuteen-Seelantiin (Aucklandiin) löydät oikean laidan linkkien avulla.

Aucklandin lentokenttä

Aucklandin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee parikymmentä kilometriä keskustasta Mangeren esikaupunkialueella ja se on Uuden-Seelannin suurin ja vilkkain kenttä. Sinne saapuvat ja sieltä lähtevät kaikki kansainväliset lennot, kenttä toimii myös maan sisäisen liikenteen porttina. Kansainvälisten lentojen terminaalin ja sisäisen liikenteen terminaalin välillä kulkee bussit päivittäin. Lentokentältä pääsee keskustaan vaikkapa taxilla, shuttleilla tai lentokenttäbussin kyydissä.
Lentokenttävero: Kansainvälinen lentokenttävero NZD 25 (maksetaan lähdettäessä)

Motellit ja majatalot

Reppumatkailijalle Uusi-Seelanti tarjoaa hyvät mahdollisuudet lepuuttaa silmiään. Majatalot ja nuorisohostellit keräävät samanhenkiset ihmiset saman katon alle jakamaan matkakuulumisia ja lepäämään reissullansa. Ne ovat erittäin siistejä, mukavia ja hyvämaineisia. Jotkut majatalot ovat yksityisessä omistuksessa, jotkut taas ovat osa jotain verkostoa tai ketjua.
Huonetyypit vaihtelevat motelleittain: joillakin on tarjolla vain makuusaleja, joillakin taas on näiden lisäksi myös yhden ja kahden hengen huoneita.

Bed&Breakfast

Oiva tapa tavata lepäämisen ohessa paikallisia asukkaita, joiden vieraanvaraisuus on omaa luokkaansa. Näitä kohtalaisen hillitysti hinnoiteltuja vierastaloja löytyy joka puolelta Uutta-Seelantia, niin nähtävyyksien ja aktiviteettien lähistöltä kuin myös syrjäisemmiltä alueilta. Osa niistä on restauroiduissa vanhoissa rakennuksissa, mutta löytyy myös moderneja, varta vasten rakennettuja vierastaloja.

Boutique – majoitus

Mikäli haluaa koettaa hiukan erilaista yöpymistapaa, kannattaa valita tämä. Nämä yritykset tarjoavat nimittäin tosi hienoa bed and breakfast-tyylistä majoitusta luksus-luokan ympäristössä, jossa saa nauttia yksityisyydestä vuokrattavissa olevien huoneiden vähäisyyden ansiosta. Olkoonpa tällainen majoitus sitten maaseudulla, kunnostetussa huvilassa tai historiallisessa kodissa, on niillä jokaisella ihan omanlainen ilmapiirinsä ja luonteensa. Monissa tarjoillaan ekstramaksusta paikallisia ruokia ja viinejä, jotkut järjestävät aktiviteetteja ja muuta toimintaa majoittumisesi ajaksi.

Maatilamajoitus

Maatiloilla majoittuessa pääsee tutustumaan aitoon uusseelantilaisen maatilan elämään ja ihmisiin. Jotkut yrittäjät tarjoavat myös mahdollisuutta asua aidossa maalaiskodissa perheen keskellä normaaliin ”eristyksissä” ja omissa oloissa majoittumisen rinnalle. Näissä majoittuessa pääsee nauttimaan aitoa kotiruokaa sekä halutessaan osallistumaan maatilan toimintoihin.

Kotimajoitus

Perheissä tapahtuvassa majoituksessa pääsee seuraamaan aidon uusseelantilaisen perheen arkitouhuja ja elämää. Perheissä voi olla moniakin vieraita yhtä aikaa majoittumassa, mutta on myös mahdollista päästä nauttimaan isäntäperheen jakamattomasta huomiosta ja kiinnostuksesta varsinkin ulkomaalaisia turisteja kohtaan. Ja paikallisten ihmisten kanssa asuessa voi olla aika varma, että he osaavat antaa ne parhaat vinkit nähtävyyksien ja aktiviteettien osalta.

Huvilat

Kodikkaissa huviloissa majoittuessa pääsee nauttimaan isäntäväen vieraanvaraisuudesta maisemista, sillä ne ovat usein rakennettu satama-alueen ja rannan tai vuorten läheisyyteen. Usein on myös vieraille tarjolla erilaisia palveluja ja aktiviteetteja, kuten golfausta tai kylpylähoitoja. Huviloissa on vuokrattavana yleensä huoneita muutamasta pariinkymmeneen ja majoitus on yleensä aina täyshoitopaketti.

Lomakylät

Lomakylät on varustettu tyydyttämään ison ihmisjoukon tarpeet minimihintaan. Yleensä lomakylät sijaitsevat miellyttävällä paikalla rannan tai järven tuntumassa ja siellä on paikkoja niin teltoille kuin matkailuautoille, joillakin lomakylillä myös pikkumökkejä, erillisiä motellihuoneistoja ja majataloja. Lomakylissä vallitsee yleisesti ottaen aika leppoisa tunnelma.

Hotellit

Uudessa-Seelannissa voi yöpyä myös tutusti ja turvallisesti hotelleissa, joita niitäkin on monen erihintaisia tasoisia. Suurten kansainvälisten ketjujen hotelleja löytyy ainakin suurista kaupungeista, kuten Auckland, Wellington ja Christchurch tai tärkeimmistä lomakohteista, kuten Rotoruasta ja Queenstownista.